AG4IT is het eenmansbedrijf van Ad Gerrits. Ad heeft ruim 25 jaar ervaring met projecten waarbij architectuur en IT een rol spelen. In zijn werk heeft hij altijd theorie en praktijk gecombineerd.

Via AG4IT levert hij architectuur- en it-gerelateerde diensten. Het liefst aan organisaties die gaan voor meer dan een zesje.

Na een universitaire studie is Ad eind jaren tachtig binnen de ICT-Sector gaan werken als systeemanalist. Hij heeft ondermeer ervaring opgedaan bij uitgeverijen en bij Philips. Daarna is hij gaan werken binnen de overheidssector. Hij werkt nu part-time voor gemeente Nijmegen.

Ad is een van de hoofdauteurs van de GEMMA informatiearchitectuur versie 1. In lijn met GEMMA heeft hij 'de Eenvoudige MidOffice' ontwikkeld die bij verschillende gemeenten in gebruik is geweest (Retro-folder). De afgelopen jaar heeft hij ook gewerkt aan de geheel vernieuwde GEMMA-architectuur versie 2.

Als architect is Ad gecertificeerd voor TOGAF ("The Open Group Architecture Framework") en de Archimate architectuur-beschrijvingstaal. Dit sluit aan bij zijn overtuiging dat gebruik van wereldwijd geaccepteerde standaarden de voorkeur verdient.


© 2018 - AG4IT